De Holtingerschaapskudde

23 oktober 2018 "Rammen in elkaar"

 
Vandaag hebben wij (Judith en mijn lief Bert) een nieuwe route gelopen. Goed oriënteren om de weg weer terug te vinden. Terwijl Bert als vroeger zeezeiler op de windrichting lette, zag ik juist rood/wit waarschuwingslint hangen... het is maar waar je oog voor hebt : )
 
IMG1233
 
Tijdens onze lunch zagen we ineens twee rammen in elkaar verwikkeld, de beide linker hoorns zaten vervelend in elkaar geschroefd. Het was een hele tour om ze te pakken te krijgen, de heren liepen kop aan kop nog in een aardige looppas. Rustig blijven en uiteindelijk lukte het met behulp van Glenn om ze te pakken. Daarna was het nog niet gemakkelijk om de beide rammen te scheiden.
 
De herdersstaf die ik als kado heb gekregen van Klaas Wijnberg is ontzettend handig: zo kun je er heerlijk op leunen, je kunt af en toe een schaapje aantikken om door te lopen, maar je kunt hem ook als speerwerper gebruiken als die kleine bruine er vandoor spurt!
Lyndi liep nl. voor het eerst zonder lange lijn en na een stevige uitbrander was zij zo mak als een lammetje. 
Na een heerlijke dag; wind en motregen maar voornamelijk toch droog, hebben we de weg naar de schaapskooi terug gevonden. 
Hendrie wachtte ons op met koffie en thee, was erg welkom. De sterke verhalen konden we zo even kwijt!
 
IMG1238
IMG1237
IMG1236
IMG1232
IMG1234
IMG1230
IMG1231
IMG1229
IMG1228
IMG1233