De Holtingerschaapskudde

16 december 2018.

Dagverslag hulpherder Judith Heutink
 
IMG1822
Regenachtige, maar wel een relaxte dag! De schapen liepen zo gedwee met ons mee... zo ook Ellis, die graag voor haar stageopdracht mee wilde lopen met twee gezellige herderinnen 😉
Zou ze het een saaie dag hebben gevonden? Er was weinig te beleven voor zo'n meidje... of zal ze net zoveel nieuwe indrukken hebben opgedaan zoals mijn allereerste keer op de hei was? 
En daar was zo ineens Sietske te paard... waarmee we gezellig aan de praat kwamen... haar paard was heel dapper en wilde nog wel een tweede keer langs de kudde.
Het plan is dat Sietske volgende keer met ons mee gaat, te paard... want dat lijkt haar zo apart en voor haar een grote wens. 
Ik beloof jullie dan mooie camera foto's en niet zoals nu mobiele opnames. Maar heus... voor mooie plaatjes was het nu echt te nat!
Omstreeks 16.00 uur waren we doorweekt bij de kooi. Vader van Ellis stond ons op te wachten. Ellis heeft een mooi boekje van onze kudde meegekregen, zodat ze nog eens iets kan nalezen over ons mooie Havelte.
Een ding weet ik zeker: Ellis zal geen moeite hebben met slapen vannacht... de schaapjes zijn geteld!
 
IMG1830
IMG1829
IMG1828
IMG1827
IMG1826
IMG1824
IMG1825
IMG1822
IMG1823

Kerstmarkt 2018

 
Ook dit jaar mocht de schaapskudde weer prominent aanwezig zijn op de kerstmarkt in Havelte.
czATVNXGRHyL4mZyKOmYZw
 
De goede organisatie van de Volksfeestcommissie had weer voor een mooie plaats gezorgd in het centrum van de markt. Vele mensen gesproken en het nut van deze prachtige schaapskudde mogen vertellen. Zowel heen- als terugweg naar de kooi verliep vlekkeloos. Dank aan Jelle, Hendrie en Reinier. Knap staaltje werk!
 
mkRp2yyTQTOZR5ODJDDE4Q
jREyzGgQ1K0x3tgrMDDxw
czATVNXGRHyL4mZyKOmYZw
0UgA5B7MQ8as4tX5H9kHow
LvtGDnJVTkuaAUsbFUg1w