De Holtingerschaapskudde

Jose vd Haven 13 juli 2018

 
Vanwege de verwachte warmte maar weer vroeg op pad. Om 7 uur was ik bij de kooi, waar de schapen al meteen naar het hek liepen toen ze mij en Sting zagen. Het was nog heerlijk koel, maar op het pad meteen al stoffig. Wat een droogte!
In een rustig tempo richting de hei, waar de schapen meteen uitwaaierden voor het Hunehuis. Bijzonder om te zien dat ze het pijpestrootje laten staan. Ik vind het er wel fris uitzien, maar blijkbaar is de hei en het korte gras ertussen lekkerder. Tja, ik ben geen schaap, dus wat zal ik ervan zeggen...
We hebben een mooi rondje gedaan, en zijn tot voorbij het fietspad geweest. Vak 11H voor de kenners 😁. Rond 11:30 u was het al zo warm dat de meeste schapen de beschutting van struikjes opzochten. Groot gelijk, zou je zeggen. Het is alleen dan wel lastig om alles weer bij elkaar te vergaren als je terug wilt gaan... Warme klus voor mijn hondje...maar ik heb flink meegeholpen natuurlijk.
Ook de terugweg was aardig stoffig. Onderweg nog even gepauzeerd onder de eikenbomen. Hond en schapen even wat afkoeling. Schapen hebben goed gegeten, er staat volop lekkers overal. Hopelijk blijft dat nog even zo, maar er mag best een flinke bui regen vallen. 
Om half twee weer bij de kooi. Bijkomen in de schaduw. Wat een heerlijke dagje weer 🤗
 
IMG0788
IMG0787
IMG0786
IMG0785
IMG0783
IMG0784
IMG0782
IMG0781