De Holtingerschaapskudde

Holtingerveld Obstacle Funrun groot succes !   

22 september 2018

 
Afgelopen zaterdag 22 september werd de 1e Holtingerveld Obstacle Funrun georganiseerd in Havelte. In de ochtend deden bijna 90 kinderen met een begeleider mee aan de 2,5 km Kidsrun.
Na een leuke warming-up in de schaapskooi, konden de kinderen (5-11 jaar) van start vanuit deze kooi. Langs een mooie route met obstakels in het prachtige Holtingerveld. Zo waren er o.a. hoge strobalen, kruipnet, houten wand, kruipen door buizen, monkey bars en tot slot een lange buikschuifbaan.
Door de hevige regenval van vrijdagavond, was het bijna een ‘mud’-run geworden, maar het plezier stond voorop. Dat was aan de vele blije gezichtjes van de kinderen te zien, stralend en trots gingen ze over de finish, waar ze nog een flesje drinken en stukje banaan kregen.
 
SA8clKjDSTukUgL1itgg
 
’s Middags was het tijd voor de 7 km Obstacle Funrun voor de groep 12 jaar en ouder. Ook hier een grote groep enthousiaste deelnemers (bijna 200), die na een work-out op een lekkere beat in de schaapskooi van start gingen. Ook hier was de route op sommige plekken flink modderig geworden, maar dat deerde de deelnemers niet. Naast de eerder genoemde hindernissen, moesten ze ook nog een container met autobanden door en over een aantal natuurlijke obstakels, langs de Havelter brandweer de finish zien te bereiken. Deze laagdrempelige run voor de beginnende obstacle loper in deze unieke natuurlijke omgeving van het Holtingerveld smaakt naar meer. 
De organisatie, Yvonne Landman van Landman lifestyle coach en Roel Veld, konden terugzien op een zeer geslaagde dag. Uiteindelijk was het doel om geld bijeen te brengen prima gelukt, het voorlopige bedrag ten bate van de Holtinger Schaapskudde is € 850. Hiermee was Duco Heun, voorzitter van de Stichting Holtinger Schaapskudde zeer content. Dit evenement was mede mogelijk door medewerking van Staatsbosbeheer, de gemeente Westerveld, de grote inzet van vrijwilligers en bijdrage van vele sponsoren.
 
F136cfvdQRqfw72oNq30mg
SA8clKjDSTukUgL1itgg
UsoxuTIFQPCJD0ktlKoMdw
KR2oCYCiTxKD8z08TFlBBg
RRZXPH1mTxSZ0isGAATVMQ
vxW4SaRdRSm3L4Pju9XlA
fawypGvfQRCmSwrZPcaHgA
ECVUuHlVTGal6xi48ZbqIQ
pCE2Zuf2T1e0M12FrTYErA
AFxrmG4KQpuixSjWGp9NYw