De Holtingerschaapskudde

07 juli 2019 

Schaapscheerdersfeest en Wolmanifestatie

u0hMKsA5SfM3P1XsVmtuA
 
CiPWC8C5S2K5EXqzwiGjg

Datum: 7 juli 2019
  Tijd: 11:00 tot 16:30 uur


Adres: Schaapskooi Van Helomaweg 16 

7971 PX Havelte


In 2018 was er voor het eerst bij de Holtinger Schaapskooi het schaapscheerdersfeest met een wolmarkt. In samenwerking met Wollig Landleven  werd op deze schitterende locatie een tweedaags evenement georganiseerd. Het vroeg om een vervolg. Middels een uitstekende samenwerking met "Wollig Landleven" gaan we er in 2019 een nog beter en mooier evenement van maken.  Ook de locatie gaan we iets aanpassen zodat er meer eenheid ontstaat.
 
Helaas van een tweedaags evenement naar een eendaagse!!!!
Gezien de onzekerheid over een deel van de provinciale subsidie voor het instandhouden van de schaapskuddes in Drenthe en het moeizame proces tot het komen van een Ondernemerskooi bij de schaapskooi heeft het bestuur besloten het schaapscheerdersfeest/wolfair dit jaar niet voor twee dagen te organiseren maar alleen op zondag 7 juli. Het financiële risico voor de Stichting is te groot om op dit moment een tweedaags evenement te organiseren.
 
We gaan het prachtige terrein tussen de kooi en de parkeerplaats daarvoor invullen met de thema’s wol, landleven (Lifestyle) en streekproducten waarmee we de circulaire landbouw, veeteelt en voeding willen promoten. Verder diverse muziek (veelal akoestisch) en vele activiteiten voor jong en oud.
 
Het evenement zal muzikaal omlijst worden door country, folk en blueszanger/gitarist B.Morris
 

Bijzonder leuk programma

 
Outdoor:
We bieden een leuk programma voor jong en oud. Zo kun je Laser kleiduifschieten, komt er een heuse schiet Carrousel en diverse grote spelen. Voor de kinderen zijn er luchtkussens, en kun je jezelf laten schminken tot de mooiste figuren.
 
Verder:
Er zijn demonstraties schapen drijven en schapen scheren. Je kunt onder begeleiding van de herder een schaap scheren. Wolbewerking in de vorm van spinnen, vilten en nog veel meer.
 
Vreemde vogels in de kooi:
In de lammerenkooi zal de tentoonstelling "Vreemde Vogels" te bewonderen zijn.
 
Catering:
Total More Partyservice en natuurlijk is de nieuwe "Brasserie Oer" geopend.