De Holtingerschaapskudde

 

Hondenfluisteraar Klaas Wijnberg komt naar de Holtinger Schaapskooi

Klaas-2

De bekende hondenfluisteraar Klaas Wijnberg komt op zaterdag 3 november a.s. een lezing geven over zijn nieuwe boek “De Mensenhond”. 

De lezing vindt plaats in de lammerenkooi van de Holtinger Schaapskudde, Van Helomaweg 16 in Havelte en is van 14.00  tot 16.00 uur.
 
De toegang tot de lezing kost € 12,50 en is inclusief consumptie en iets lekkers.
Het is mogelijk om ter plekke het nieuwe boek van Klaas te kopen.
 
De Holtinger schaapskudde heeft in 2013 de schaapskooi en lammerenkooi betrokken op de Holtinger Poort. De kooi is gebouwd als potstal, met houten gebinten en rieten daken. In de sfeervolle lammerenkooi houdt Klaas zijn lezing. 
Klaas Wijnberg woont op Ameland en heeft de belangrijkste boodschap te vertellen dat hondentraining anders kan en anders moet in het belang van de hond.
Vanuit 35 jaar ervaring als hondentrainer heeft hij hiervoor de Stapcontact-methode ontwikkeld. Een methode, een manier van leven, waarbij de communicatie tussen baas en hond op een natuurlijke manier plaatsvindt. Omgaan met je hond op basis van kennis en vooral ook emotie.
Tijdens de lezing legt hij uit hoe mensen een betere band met hun viervoeter kunnen opbouwen, door op een natuurlijke, eerlijke, primitieve en emotionele manier te communiceren met hun hond. Dat communiceren gebeurt non-verbaal en voornamelijk door oogcontact en handgebaren. Een hond is volgens Klaas namelijk niet op (onze) taal ingesteld. Vandaar het 'fluisteren' met de hond.
Correctiemanieren zijn grommen (diep keelgeluid of de letter R op de laagst mogelijke toon uitgesproken: Rrrrrrr), keelbijten (het snel en kort met duim- en wijsvinger beetpakken van het keelvel, dus niet het nekvel) of een hand over de snuit klemmen.
“De Mensenhond” is het derde boek wat Klaas heeft geschreven. De andere boeken zijn “De Puppyfluisteraar” en “De Hondenfluisteraar” 
De rode draad van het nieuwe boek is “Start met opvoeden en stop met trainen” en “Laat de hond weer hond zijn”
 
Afbeelding1
 
 
 
 
 
 
           Bent u (als hondeneigenaar) ook nieuwsgierig naar zijn filosofie en nieuwe  boek over mens en hond,
                                         kom dan 3 november a.s. naar de Holtinger Schaapskooi.
 
 

             U kunt zich opgeven via email tot 21 oktober a.s.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.